{ "title": "Fırında Kestane Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/firinda-kestane-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 03:07:02", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Kestane Nasıl Pişirilir, kestane isteğe ve damak lezzetine bağlı olarak suyun içerisinde haşlanarak, fırında pişirilerek, tost tavasında pişirilerek, tavanın içerisinde pişirilerek ve en çok tercih edilen ise mangal üzerinde közleme şekli ile pişirilebilir. Hangi yöntem ile pişirirseniz pişirin size daha farklı bir damak tadı sunmaktadır. Geçmişten bugüne herkesin alışkın olduğu pişirme tekniği közleme şeklinde olanıdır. Bazı kişiler kestaneyi bu şeklide yemeyi tercih ederken bazı kişilerde yeni lezzetleri keşfetmek istedikleri için diğer pişirme yöntemlerini tercih etmektedirler. Ancak her yöntem için küçük püf noktaları göz ardı edilmediği zaman lezzetli kestane kebap pişirilebilir. Kestaneyi hangi yöntemle pişirilecekse ona uygun olarak çizik atılması gerekmektedir. Böylelikle lokum gibi mükemmel tatlarda kestane pişirilebilir.

Fırında Kestane İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kilogram kadar kestanenin bombeli olan kısmına artı şeklinde derin bir çizik atarak hazırlıyoruz. Ardından çizdiğiniz kestaneleri suyun içerisine koyuyoruz, tuz ve şekeri ekledikten sonra yaklaşık olarak 2 saat kadar suyun içerisinde şişene kadar bekletin. Suyun içerisinde bekletilmesindeki amaç ise fırında kestaneler pişerken kuru olmaması içindir. Eğer direk kestaneleri çizdikten sonra fırında közlenir ise hem kuru hem de yavan bir kestane pişirmiş olursunuz. Fırında kestane pişirmenin küçük bir püf noktasıdır. Daha sonra çizdiğiniz bütün kestaneleri fırın tepsisine güzel bir şekilde dizelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar kestaneleri pişirelim. Eğer isterseniz fırın ızgarasının üzerine yağlı bir kâğıt serildikten sonra üzerine kestaneleri dizerek kolaylıkla pişirebilirsiniz.
" } ] }