{ "title": "Hamilelikte Kestane", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/hamilelikte-kestane.jpg", "date": "20.01.2024 07:27:38", "author": "Betül KIZILKAYA", "article": [ { "article": "
Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinli bir şekilde yaklaşırlar. Bu şekilde yaklaşım göstermeleri de oldukça doğru bir harekettir. Çünkü hamilelikte çok faydalı olan herhangi bir meyve ya da sebze bile, anne adayı ve bebeği için tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Nitekim bazı yiyecekler, düşük tehdidi ya da erken doğum gibi sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Hamilelikte yadsınamaz bir gerçek olan şudur ki, aşerme olayı yaşanmaktadır. Özellikle hamilelik dönemi kış aylarında geçen çoğu anne adaylarının, canı kestane çekmektedir. Hatta herhangi bir yerde pişen kestane görürlerse veya kokusunu kokladıkları zaman, daha da sabırsız hale gelebilirler. İşte burada anne adaylarına kestanenin kendisine ve bebeğine zararı olup, olmayacağı konusunda bir merak içinde kalmışlardır.

Hamilelikte kestane yemenin bu zamana kadar herhangi bir zararı olduğu veya dokunduğu görülmemiştir. Hatta tam tersine anne adaylarına ve bebeğe oldukça faydası da çoktur. Hamilelik boyunca kestane yemek kendinize ve bebeğe tam bir enerji ve güç kaynağı olacaktır. Kestanenin içeriğinde zengin vitamin ve mineral bakımından oldukça değerli olması, anne ve bebeğin kemik ve diş sağlığı bakımından gerekli olan, mineralleri fazlası ile karşılamaktadır. Bunun anneye faydası ise bel ve bacak ağrılarına çok iyi gelmekte, anne vücuduna direnç vererek, gebelik boyunca yaşayacağı bazı ağrılara karşı daha sağlam durabilmesini sağlar. Hamileliğe özel ağrılardan birisi olan pelvis ağrılarına çok iyi gelmekte olup, annenin üzerinde oluşan yorgunluk hissini azaltmada etkilidir. Hamileliğinde kestane tüketen anne adayı, sodyum- potasyum dengesini sağlayarak, hamileliği daha rahat geçmesi sağlanır. Kestanenin bir diğer faydası da annenin gebelikte oluşan mide bulantısı sıkıntısını ortadan kaldırmaktadır. Kestanenin içerisindeki amino asitler ile, annenin ve bebeğin bağışıklık sistemini daha verimli çalışmasını sağlar. Bununla birlikte, gebelikte meydana gelen, bacak uyuşmaları da mümkün olduğunca hafiflemektedir.

Görüldüğü üzere hamilelikte kestaneye yemek, zararı ya da herhangi bir yan etkisi olmayıp, oldukça faydalı bir besindir.

Peki hamilelikte kestaneyi nasıl yersek daha faydalı olur? Kestaneyi normalde çiğ, taze ve haşlanarak yenileceği gibi, kebap şeklinde yapılarak da tüketilebilir. Genellikle uzmanlar anne adaylarına yiyecekleri haşlanarak tavsiye ettiği gibi, kestanenin de haşlanarak tüketilmesi daha doğru olacaktır.
" } ] }