{ "title": "Kestane Haşlama", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestane-haslama.jpg", "date": "20.01.2024 12:46:59", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kestane Haşlama, Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan kestaneyi sevmeyen yoktur herhalde. Kışın soğuğunda sıcacık yenilen ve enfes bir tada sahip olan kestaneleri birçok kişi mangalda, ocağın üzerinde, fırında ve saçta pişirmeyi tercih ederken bazı kişiler ise kestaneyi haşlama olarak sever. Her birinin verdiği lezzet birbirinden farklıdır. Ancak kestanenin kabuklarını soymayı işkence haline getiren kişiler için kestane haşlama muhteşem bir tercih olacaktır. Ayrıca bana göre kestanenin en lezzetli olan hali haşlanmış halidir. İştah kabartan kestaneleri alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bombeli olan kestaneleri ve teze olanları tercih etmeniz olacaktır. Kestane, haşlanırken bazı önemli olan noktalara dikkat edildiği takdirde kabukları tamamıyla soyulabilecek ve renginden hiçbir şey kaybetmemiş kararmayan ve oldukça lezzetli kestaneler ortaya çıkacaktır. Kestane haşlama, isteğe bağlı olarak birçok pilavın yapımında ve birçok farklı yemek türlerinde garnitür olarak da kullanılabilmektedir. Ayrıca rejim yapan kişiler ve kilo problemi olanlar kestaneyi haşlayarak tükettiklerinde kalorisinin %25 oranında azalması nedeniyle gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Sizde çok severek aldığınız kestaneleri istediğiniz lezzette yapamıyorsanız. Sizler için paylaştığım kestane haşlama yöntemini uygulamanızı öneririm. Mis gibi kokuyor ve olağanüstü lezzetli oluyor.