{ "title": "Kestane Şekeri", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestane-sekeri.jpg", "date": "20.01.2024 02:46:12", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın almaya yöneliriz. Evinizde misafirlerinize ailenize kestane şekerini yapmanız hiç de zor değil ama oldukça hassas prosesi vardır. Kestane yapısı gereği oldukça kırılgan olduğu için hazırlık ve pişirme aşamalarında güzel sonuçlar ortaya çıkarmak için çok dikkatli davranmak gerekecektir. Çünkü kestaneler çok çabuk dağılır ve parçalanabilir. Kısacası kestane şekeri yapımı sürecinde kestaneleri tüm olarak korumak oldukça zordur. Bunun yanı sıra kestanenin şeker miktarını da ayarlamakta biraz zor bir işlemdir. Kestane şekeri yapmak için almış olduğunuz kestanelerin oldukça taze olmaları gerekmektedir. Eğer evde kendiniz kestane şekeri yapmaya karar verdiyseniz tüm bu noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kestanenin faydalarına gelecek olur isek kansızlığı giderir, basur memelerinin ve varisin oluşumunu önler, karaciğer şişkinliğini ve yorgunluğunu geçirir ve son olarak kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Kestane Şekeri İçin Gerekli Malzemeleri
Çok Gerekli Olmamak ile Kestane Şekerine Biraz Aroma Katmak İsterseniz

1-2 adet tarçın çubuğu ya da 5-6 adet karanfil evinizde bunlara mevcut değilse vanilya da kullanabilirsiniz.

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze almış olduğunuz kestanelerin tüylü kısımlarını soymak için üstlerine çıkacak kadar kaynar su içinde beş dakika kadar beklettiğinizde tüylü kısımların daha kolay soyarsınız. Tüylü kısımlarını soyduğunuz kestaneleri daha sonra çok kısık ateş üzerinde yaklaşık beş dakika kadar haşlayınız. Kestaneleri haşlama sırasında kestanelerin tüm kalması dağılmamaları için suyu fokurdayana kadar kaynatmayın. Ateş eğer çok kısık olmaz ise kestaneler ihtiyacından fazla haşlanır ve dağılır.

Kestaneleri haşlama işlemi bittikten sonra suyunu süzerek başka bir tencereye alınız. Haşlamış ve süzmüş olduğunuz kestanelerin üzerine ayarlamış olduğunuz şekeri dökün. Eklemiş olduğunuz şekerden sonra suyu da ilave ediniz. Kestane şekerinde eğer aroma kullanacak iseniz bu işlem sırasında onları da ekleyebilirsiniz. Kestaneleri yine çok harlı ateş üzerinde değil kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Kestanelerin şerbeti iyice içine çekmesi için ertesi güne kadar buzdolabında bekletmeniz iyi olacaktır. Daha sonra buzdolabında bir gece bekletmiş olduğunuz kestane şekerini ertesi gün yine çok kısık ateş üzerine dikkatli bir şekilde oturtarak şerbeti iyice içine çekene kadar bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz kestaneleri soğuduktan sonra hemen tüketmek istiyor iseniz servis tabağına hemen tüketmeyecek iseniz saklama kabına alarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Not: Kullandığınız kestaneler çok sertse ertesi gün uygulamış olduğunuz kaynatma işleminin süresini biraz daha uzatmanız gereklidir.

Afiyet Olsun.
" } ] }