{ "title": "Kestane Tatlısı", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestane-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 09:32:28", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kestane Tatlısı, Kestane ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Sonbahar ayların da toplanır. Kestaneyi neredeyse sevmeyen yoktur. Büyüklü küçüklü herkes severek yer. Özellikle kış aylarında sobanın üzerinde pişen kestaneye kimse hayır diyemez. Kendine has çok güzel kokusu ve tadı vardır. Ayrıca kestane tam bir şifa kaynağıdır. Kış aylarında almamız gereken C vitaminini içinde barındır.

Kestane sadece sade yenmez. Birçok yerde kullanılır, tatlılarda, pastalarda ve yemeklerde kullanılır. Girdiği yemeğe de çok güzel orama verir. Biz bugün kestane tatlısı yapalım, diğer adı ile kestane şekeri. Kestane tatlısını evde yapmak oldukça kolaydır. Ama tadı muhteşem oluyor. Şimdi başlayalım kestane tatlısını yapmaya.

Kestane tatlısı malzemeleri
Kestane Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce kestanelerin kabuklarını soymak ile işe başlayalım. Kestanelerin kabuğunun kolay soyulması için üzerini basacak kadar sıcak suyun içinde beş dakika bekletelim. Sonra kestaneleri ezmeden kabuklarını soyalım. Üzerinde tüylü yerlerinin kalmamasına özen gösterin.

Daha sonra soyduğumuz kestaneleri bir tencerenin içine alalım üzerini basacak kadar su ekleyip kısık ateş de biraz haşlayalım. Ateş çok harlı olmasın yoksa kestaneler dağılır. Biraz haşlandıktan sonra kestaneleri süzelim ve başka bir tencerenin içine alalım. Daha sonra üzerine şekeri ilave edelim. Sonra da suyunu ilave edip kısık ateş de yaklaşık yarım saat kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım biraz soğutalım ve bir gün buzdolabında şekerini daha iyi çekmesi için bekletelim. Bir gün sonra tekrar kestaneyi ocağa alalım ve kestaneler şekerini çekene kadar kaynatalım. Sonra ocağı kapatalım ve soğutalım. Yanında dondurma ile servis yapalım.
" } ] }