{ "title": "Kestane Yetiştiriciliği", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestane-yetistiriciligi.JPG", "date": "21.01.2024 18:49:33", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kestane yetiştiriciliği, kestane sonbahar mevsiminin en fazla talep gören yiyecekleri arasındadır. Kebabından, haşlamasına, tatlısına kadar türlü şekillerde tüketilir. Sağlık içinde oldukça faydalıdır. Pastalarda bile kestane kullanımı yaygındır. Ayrıca dayanıklı bir kerestesi olan ağaçtır. Bu nedenle dekorasyonda sıkça kestane ağacı kerestesi kullanılır. Kestane yetiştiriciliği oldukça verimli, geliri iyi ve hasadı kolay bir tarımdır. Bu nedenle kestane yetiştiriciliği oldukça yaygınlaşmıştır. Kuzey yarım kürede yaklaşık 13 türü yetiştirilen kestane, deniz seviyesinden 700-800 metre yükseklikte rahatlıkla yetiştirilir. Yaklaşık 200-500 yıla kadar uzanan uzun bir ömrü olduğundan, kestane verimi de yüksek olur.