{
"title": "Kestane",
"image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestane.jpg",
"date": "19.01.2024 02:01:53",
"author": "AYŞE YEŞİLCAN",
"article": [
{
"article": "Kestane, bol lif içeren kış meyvelerinden bir tanesidir. Bu yiyecek eski zamanlarda Çin, Kore, Japonya ve Akdeniz ülkelerinde çok tutulan bir besin kaynağı olmuştur. Kestaneler düşük miktardaki yağ ve yüksek nişasta değerleri ile fındık ve türevlerinden daha farklıdır. Ufalanabilen bir yapısı mevcuttur. Lezzeti hafif tatlımsıdır. Normalde kış aylarında soba üzerinde pişirilerek tüketilen bir besin olmasına rağmen konserve hali ile yaz aylarında da kestane severler tarafından tüketilmektedir. Eylül ayında yenmeye başlanıp kış boyunca tüketimi devam etmektedir. Kış besini olan kestane ekim ayından mart ayına kadar organik bir biçimde tüketilebilmektedir.