{ "title": "Kestanenin Zararları", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/kestanenin-zararlari.jpg", "date": "20.01.2024 02:19:48", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kestanenin zararları, kestane uzun ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Kestane ağaçlarından sonbahara doğru kestane ürünleri hasat edilir. Vitaminleri bakımından oldukça zengin olan kestane B1, B2, C vitaminleri açısından tüketilmesi tavsiye edilir. Sonbahar ve kış mevsiminde sokaklar da bile sık sık görülen kestanenin kokusu ve tadı muhteşemdir. Çocukların da severek tükettiği kestane sağlık için inanılmaz bir vitamin deposudur. Kestaneyi kebap olarak, haşlama olarak veya mangalda pişirerek tüketmek oldukça faydalıdır. Özellikle sobalı evlerde sobanın üzerinde pişirilerek yapılan yiyeceklerin arasında yer alır. Ayrıca içerdiği Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve protein gibi mineraller bakımından da oldukça zengin bir besindir. Bu faydaları sebebiyle birçok hastalıkta özellikle vitamin eksikliği sorunu olan kişilerin tüketilmesi halinde şifa kaynağı olarak kullanılır. Kestanenin faydaları olduğu kadar zararları da bulunur. Fazla tüketilmesi halinde oluşabilecek zararlarının yanı sıra belirli hastalıkları olan kişilerin kestaneyi tüketmemesi gerekir.

Kestanenin tüketiminde oluşan zararlar

Kestane fazla tüketilmediği taktirde herhangi bir yan etkisi bulunmaz Aşırı tüketimi halinde bazı problemlere neden olurken; özellikle at kestanesi ve kestane yağı tüketiminde oldukça dikkatli davranılması gerekir. Kestane bilinçli olarak tüketildiği zaman faydaları gözlenirken; bilinçsiz tüketilmesi halinde birçok yan etkisi vardır. Özellikle kronik hastalığı bulunan kişilerin ve doğal ilaç kullanan kişilerin kestane yağı veya at kestanesi gibi ürünleri tüketmesinde oldukça dikkatli davranması gerekir. Kestanenin oluşabilecek zararları kişiden kişiye değişiklik gösterir.
" } ] }