{ "title": "Tavada Kestane", "image": "https://www.kestane.gen.tr/images/tavada-kestane.jpg", "date": "21.01.2024 13:02:51", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavada Kestane, Sonbahar ile havaların soğumasıyla kestane sezonu da açılır. B1, B2 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan kestane, aynı zamanda az miktarda yağ, lif ve protein içermesi nedeniyle sağlığa oldukça faydalıdır. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, içimizi ısıtacak olan sıcacık kestanelerin en lezzetlisi tavada ve sobanın üzerinde olur bence. Malum artık birçoğumuzun evinde artık soba yok. Fakat tavada yapılan kestanede aynı soba lezzetini veriyor. Fiziksel ve bedensel yorgunlukları gideren, kasları güçlendiren, çocuk, genç ve yaşlılar için oldukça önemli bir enerji kaynağı ve kışın simgesi olan kestane, mis gibi kokusu ile birçok kişinin için oldukça vazgeçilmez bir lezzettir. Kestaneyi oldukça çok sevip aradığı lezzeti bulamayanlar ve tavada yaptığında istediği sonucu alamayanlar için kestanenin tavada nasıl pişirileceğini ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını sizlerle paylaştım. Dışı kıtır kıtır fakat içi yumuşacık lokum kıvamında ve kabukları oldukça kolay soyulan bu tarifi denediğinizde eminim tadına bayılacaksınız.