Deniz Kestanesi Tarifi
Deniz kestanesi tarifi, Şerbetli tatlı grubunda bulunan bu tatlı lezzetiyle olduğu kadar görüntüsü ile de dikkat çekmektedir. Görünümü deniz kestanesine benzetildiği için bu ismi almıştır. Bayramlarda klasik baklava ikramından sıkılan bayanlar için güzel bir alternatif oluşturmaktadır. Özellikle günlerde ve ramazan aylarında iftar sonrası için tercih edilebilecek bir tariftir.
Şerbetli bir tatlı olduğundan dolayı kalori oranı biraz yüksektir. Genellikle tatlı isteği çok olan bayanların ilgisini çeken lezzetli bir tariftir. Yurdumuzun her yöresinde yapılabilmektedir. Klasik kurabiye tarifine çok benzemekle birlikte şerbeti ve haşhaşı ile diğer kurabiye tariflerinden ayrılıp tatlı kategorisine girmektedir.
Deniz Kestanesi Tarifi Malzemeleri- 2 tane yumurta
- 1 paket yani 250 gram yumuşamış margarin
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı kadar kırık ceviz
- 1 paket kadar kakao (25gr)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri içinŞerbeti için- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kadar su
- Limonun çeyreğinin suyu
Deniz Kestanesi Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk işlem olarak 2 su bardağı toz şekerimiz ve su bir tencereye koyulup ocağa alınır. Bu şerbet kaynadıktan sonra içerisine 1-2 damla kadar limon suyu da ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatalım.
Bu kaynama işlemi de bittikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra yoğurma kabına ilk olarak yumurtaları ve ardından oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini koyalım. Mutfak robotu varsa onun yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Ardından katı malzemeleri yani kakaoyu, irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kırık halde bulunan cevizleri ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur kıvamını bulunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde güzelce yuvarlayalım. Biraz daha yassı olmaları için üzerlerine hafif bir şekilde bastıralım. Ardından mavi haşhaşa bulayarak yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında aşağı yukarı 25-30 dakika kadar pişirelim. Tatlıları fırından sıcak sıcak çıkaralım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim. Tatlıların şerbeti daha iyi çekebilmesi için tatlıları ara sıra altını üstüne çevirmeliyiz. Tatlı şerbeti tam olarak ancak 2-3 saate kadar çekmiş olur bu sebeple 2-3 saat sonra servis edilmelidir. Eğer bekleyecek vaktiniz varsa bir gece bekletip tüketilirse daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:33:10
Deniz Kestanesi Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Deniz Kestanesi Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|