Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kestane Şekeri

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın almaya yöneliriz. Evinizde misafirlerinize ailenize kestane şekerini yapmanız hiç de zor değil ama oldukça hassas prosesi vardır. Kestane yapısı gereği oldukça kırılgan olduğu için hazırlık ve pişirme aşamalarında güzel sonuçlar ortaya çıkarmak için çok dikkatli davranmak gerekecektir. Çünkü kestaneler çok çabuk dağılır ve parçalanabilir. Kısacası kestane şekeri yapımı sürecinde kestaneleri tüm olarak korumak oldukça zordur. Bunun yanı sıra kestanenin şeker miktarını da ayarlamakta biraz zor bir işlemdir. Kestane şekeri yapmak için almış olduğunuz kestanelerin oldukça taze olmaları gerekmektedir. Eğer evde kendiniz kestane şekeri yapmaya karar verdiyseniz tüm bu noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kestanenin faydalarına gelecek olur isek kansızlığı giderir, basur memelerinin ve varisin oluşumunu önler, karaciğer şişkinliğini ve yorgunluğunu geçirir ve son olarak kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Kestane Şekeri İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 litre kadar soğuk su
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 kilogram kestane (Dış kabukları soyulmuş ve tüylü kısımları temizlenmiş)

Çok Gerekli Olmamak ile Kestane Şekerine Biraz Aroma Katmak İsterseniz


1-2 adet tarçın çubuğu ya da 5-6 adet karanfil evinizde bunlara mevcut değilse vanilya da kullanabilirsiniz.

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze almış olduğunuz kestanelerin tüylü kısımlarını soymak için üstlerine çıkacak kadar kaynar su içinde beş dakika kadar beklettiğinizde tüylü kısımların daha kolay soyarsınız. Tüylü kısımlarını soyduğunuz kestaneleri daha sonra çok kısık ateş üzerinde yaklaşık beş dakika kadar haşlayınız. Kestaneleri haşlama sırasında kestanelerin tüm kalması dağılmamaları için suyu fokurdayana kadar kaynatmayın. Ateş eğer çok kısık olmaz ise kestaneler ihtiyacından fazla haşlanır ve dağılır.

Kestaneleri haşlama işlemi bittikten sonra suyunu süzerek başka bir tencereye alınız. Haşlamış ve süzmüş olduğunuz kestanelerin üzerine ayarlamış olduğunuz şekeri dökün. Eklemiş olduğunuz şekerden sonra suyu da ilave ediniz. Kestane şekerinde eğer aroma kullanacak iseniz bu işlem sırasında onları da ekleyebilirsiniz. Kestaneleri yine çok harlı ateş üzerinde değil kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Kestanelerin şerbeti iyice içine çekmesi için ertesi güne kadar buzdolabında bekletmeniz iyi olacaktır. Daha sonra buzdolabında bir gece bekletmiş olduğunuz kestane şekerini ertesi gün yine çok kısık ateş üzerine dikkatli bir şekilde oturtarak şerbeti iyice içine çekene kadar bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz kestaneleri soğuduktan sonra hemen tüketmek istiyor iseniz servis tabağına hemen tüketmeyecek iseniz saklama kabına alarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Not: Kullandığınız kestaneler çok sertse ertesi gün uygulamış olduğunuz kaynatma işleminin süresini biraz daha uzatmanız gereklidir.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 02:46:12
Kestane Şekeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kestane Şekeri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kestane Şekeri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kestane Çiçeği
Kestane Çiçeği
Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğanın insana bir armağanıdır. Nasıl keşfetmiştir insanoğlu, zamanla kim bilir, bu kadar çok amaçlı k...
Haşlama Kestane
Haşlama Kestane
Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en kolay olanıdır. Bazı kişiler ocakta tavada, bazıları mangalda ya da soba üzerinde pişirip ye...
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gerekir. Bu arada içeriğindeki malzemeleri ve yapılışını anlatmadan belirtmek istediğim bir şey v...
Deniz Kestanesi Batması
Deniz Kestanesi Batması
Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bir olaydır. Bu durumun tedavisi çok kolay ve pratik yöntemlerle yapılabilir fakat tedaviye ger...
Kestane Mantarı
Kestane Mantarı
Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbahar aylarında meralarda ve çayırlıklarda kendiliğin yetişen bir mantar türüdür. Şekil olarak be...
Kestane Ağacı
Kestane Ağacı
Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kestane ağacı olan bölgelerimiz Doğu Akdeniz, Ege ve Marmara'dır. Tamda istediği iklim koşulları...
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve verimi fazla kestane ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir, bu b...
Kestane Yaprağı
Kestane Yaprağı
Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısından oldukça faydaları vardır.Kestane yaprağının faydaları nelerdir?Kestane yaprağı ve kabukl...
Kestane Çeşitleri
Kestane Çeşitleri
Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz koşullarında meyve yetiştirciliği hem insan sağlığı açısından hem de ülke ekonomisine katkısı ...
Kestane Ekimi
Kestane Ekimi
Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir ağaçtır. Yıllık yağış ortalaması 600-1500 mm yağışlarda rahatlıkla yetişir. Çiçek döneminde ...
Gebelikte Kestane Yemek
Gebelikte Kestane Yemek
Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat gerektiren bir zaman dilimidir. Her anne adayı bu dönemde bilhassa yediklerine ve içtiklerine, ayrıca...
At Kestanesi Çiçeği
At Kestanesi Çiçeği
At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne topluca ret yaygınlaştırılmasıyla at kestanesi çiçeği başta olmak üzere daha birçok şifalı bitkini...

 

Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Kestane Mantarı
Kestane Ağacı
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane Yaprağı
Kestane Çeşitleri
Kestane Ekimi
Gebelikte Kestane Yemek
At Kestanesi Çiçeği
Kestane Unu
Hamilelikte Kestane
Kestane Kargası
Kestane Aşısı
Kestane Saç Rengi
Acı Kestane
Deniz Kestanesi
Kestanenin Zararları
Kestane Dikeni
Zehirli Kestane
Kestane Kabuğu
Kestane Kahve Saç Rengi
Kestane Balı
Aşılı Kestane Fidanı
Kestane Kabız Yapar mı?
Kestane Tohumu
Deniz Kestanesi Kurabiyesi
Popüler İçerik
Kestane Unu
Kestane Unu
Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden ...
Hamilelikte Kestane
Hamilelikte Kestane
Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temki...
Kestane Kargası
Kestane Kargası
Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası,...
Kestane Aşısı
Kestane Aşısı
Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretil...
Kestane Saç Rengi
Kestane Saç Rengi
Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları...
Acı Kestane
Acı Kestane
Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Zaman içerisin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024