Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestaneyi sevmeyen yoktur herhalde. Soğuk kış günlerinde sıcacık yenilen ve enfes bir tada sahip olan kestaneler, birçok kişi tarafından mangalda, ocakta, fırında ve saçta pişirilirken, bazı kişiler de kestaneyi haşlama olarak tercih eder. Her bir pişirme yönteminin verdiği lezzet farklıdır. Ancak kestanenin kabuklarını soymayı zor bulan kişiler için kestane haşlama mükemmel bir tercihtir. Ayrıca bana göre kestanenin en lezzetli hali haşlanmış halidir.

Kestane alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bombeli olan ve taze kestaneleri tercih etmektir. Kestane haşlanırken bazı önemli noktalara dikkat edildiği takdirde, kabukları tamamen soyulabilecek ve renginden hiçbir şey kaybetmemiş, kararmayan ve oldukça lezzetli kestaneler elde edilecektir. Kestane haşlama, isteğe bağlı olarak birçok pilavın yapımında ve çeşitli yemek türlerinde garnitür olarak da kullanılabilir. Ayrıca diyet yapan kişiler ve kilo problemi olanlar, kestaneyi haşlayarak tükettiklerinde kalorisinin %25 oranında azalması nedeniyle gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Eğer çok severek aldığınız kestaneleri istediğiniz lezzette yapamıyorsanız, sizin için paylaştığım kestane haşlama yöntemini uygulamanızı öneririm. Mis gibi kokuyor ve olağanüstü lezzetli oluyor.

Kestane Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram kestane
  • 5 su bardağı su

Kestane Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencerenin içerisine suyu ilave ettikten sonra ocağın altını yakın ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamasını bekleyin. Kestane haşlarken dikkat edilmesi gereken en önemli kural, kestanelerin kesinlikle yıkanmamış olması gerektiğidir. Çünkü kestaneler yıkandığı takdirde piştikten sonra kabukları oldukça zor soyulur ve yıkarken içine su kaçarsa kabuklarını soymak daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle kestaneleri yıkamadan yalnızca temiz ve hafif nemli bir bezle kabuklarını silmeniz yeterli olacaktır.

Kestane haşlama yapılırken dikkat edilecek bir başka nokta ise kestanelerin kesinlikle çizilmemesi gerektiğidir. Eğer kabuklarını çizerseniz, haşlanırken suya rengini bırakacak ve içine çekeceği su kestanelerinizin renginin kararmasına neden olacaktır.

Tencerenizdeki su kaynadığı zaman, suyun ısısında düşme olmaması için kestanelerin hepsini bir anda değil, gruplar halinde suya atmalısınız. Yani kestaneleri 10'arlı gruplar halinde haşlayabilirsiniz. İlk grup kestaneyi kaynayan suya attıktan sonra yaklaşık 4-5 dakika suyun içerisinde tutup bir kabın içerisine alın. Aynı işlemleri diğer gruplar için de yaptıktan sonra kestaneleri kolay soyabilmek için soğuk suyun içerisinde biraz bekletip çıkardıktan sonra uygun bir servis tabağına alarak ikram edebilir ve zahmetsizce soyarak yiyebilirsiniz.

Eğer kestaneleri püre yapmak için haşlayacaksanız, tencereye koyacağınız suyun kaynamasını beklemeden kestaneleri doğrudan soğuk suyun içerisine atıp, su kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra kestaneleri sudan çıkarıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kestane Fidanı Türleri ve Özellikleri

At Kestanesi Çiçeği Türleri ve Özellikleri

At Kestanesi Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?

Kestane Kabız Yapar mı?

Kestane Kabız Yapar mı?

Güncel

Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Güncel

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Kestane Çeşitleri Nelerdir?