Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kestane Balının Faydaları

Kestane Balının Faydaları

Kestane balının faydaları, kestane balı arıların haziran ayı başlarında kestane çiçeklerinden faydalanarak yaptıkları baldır. Bu bal koyu kahve renkli, koyu kıvamlı, tatlı keskin biçimde, buruk ve az miktarda acı olan bir baldır. Bu bal kokusunu tadını kestaneden almaktadır. Mikrop öldürme etkisi bulunan bu balın pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kestane balı astım rahatsızlığının tedavi aşamasında kullanılmaktadır. Hasta olan birey ergenlik dönemine girmemiş ise rahatsızlığı bir yıl gibi bir sürede tedavi edilebilir. Bu bal astım rahatsızlığı için şu şekilde tüketilmelidir. 0,5 kg kestane balına 3 çorba kaşığı zencefil eklenerek homojen kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın. Bu macundan akşam yatmadan evvel 1 tatlı kaşığı kadar yenilmesi ve üzerine su dahil bir şey yiyip içilmemesi halinde 1 yıl gibi bir müddet sonra bu rahatsızlıktan kurtulma ihtimali çok yüksektir.
  • Kestane balı vücut direncinin yükseltilmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yararlanılan bir baldır. 1 bardak taze sütün içerisine 1 tane bıldırcın yumurtası ve 2 çorba kaşığı kestane balı eklenmesi ve gün içerisinde 3 öğün hazırlanması gerekmektedir. Bu uygulamanın da 1 yıl kadar devam edilmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde çocukların iştahının düzeldiği ve ten renginin düzeldiği görülecektir.
  • Bronşların açılmasında faydalıdır. Günlük aynı saatler arasında taze tere otunu saf kestane balına batırarak yiyin. Bu yöntem kapalı bronşların açılmasına fayda sağlamaktadır.
  • İshal ve ishal nedeni oluşan karın ağrıların geçmesine fayda sağlamaktadır. Kaynamış ve sonra soğumuş haldeki suyun içerisine 2 çorba kaşığı bu doğal baldan ekleyin ve karıştırın ve bu şekilde tüketin. 2 gün kadar devam etmeniz halinde ishaliniz düzelecektir.
  • Bağırsaklarınız bozuksa yani kabızlık probleminiz varsa ağzı yakmayacak derecedeki sıcak suya 1 çorba kaşığı doğal kestane balı eklenip bu suyun içilmesi halinde o gün içerisinde kabızlığın düzeldiğini fark edebileceksiniz.
  • Midede yanma ve gastrit problemi olması halinde kaynatılıp ılıtılmış bir bardak suya 1 çorba kaşığı kestane balını ekleyip güzelce karıştırılıp 1 ay kadar devam edilirse bu şikâyetlerin ortadan kalktığı fark edilecektir.
  • Alt ve üst solunum yollarında bir sıkıntı mevcut ise akşam yatağa girmeden evvel 1 tatlı kaşığı kadar balı yiyin fakat üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin. Boğazınızın rahatladığını fark edeceksiniz.
  • Boğazda kuru öksürük varsa yani sık sık gıcık oluşuyorsa 1 çorba kaşığı kestane balına yarım limonu sıkın ve öksürük oluştuğu zaman 1 tatlı kaşığını ağzınıza alın. Akşamları da 1 tatlı kaşığı alın yine üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin bu sayede kuru öksürüğün geçtiğini göreceksiniz. Yine büyük bir turpun kabuklarının ince bir biçimde soyulduktan sonra içini dolma soyacağı ile derin bir biçimde oyun bu oyulan kısma 3 çorba kaşığı kestane balı aktarın. İçerisine eklenen bal turpun alt kısmından sızacak biçimde bir bardağın üzerine oturtun. Sabah saatlerinde turpun içinden sızmış olan balı 1 tatlı kaşığı için bu uygulamaya birkaç gün devam edin öksürüğün kolayca geçtiğini göreceksiniz.
  • Eğer boğazda hırlama varsa kuru soğanın filiz çıkan kısmını güzelce oyun alabildiği kadar kestane balı ekleyin. Bir bardağın üzerine oturtup bir gün bekleyin. Sabah bardağa süzülen balı için. Eğer mideniz kaldırabilecekse bu balın içerisine 2-3 diş sarımsak da eklerseniz tümüyle doğal bir ilaç haline gelir. Bu bal sayesinde hırıltılı nefes düzelip normal düzenine dönecektir.
  • Bazı insanların ağızlarının iç kısmında yaralar oluşur. Bu yaralardan kurtulabilmek için 1 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Bu su karışımı ile ağzı güzelce çalkalayın. 10 dakika kadar sonra 1 tatlı kaşığı kestane balını ağız içerisinde güzelce gezdirdikten sonra balı yutun. Bu uygulamayı 2 gün kadar tekrar edin. İki gün sonra bu yaraların düzeldiğini göreceksiniz.
  • Vücutta ağrıyan bir bölge mevcutsa 1 çorba kaşığı kestane balına biraz toz tarçın ekleyip ağrıyan uzva sürülüp masaj yapıldığı ve bu bölgenin temiz bir bezle sarıldığı takdirde bu bölgenin ağrısının çıktığı hissedilecektir.
  • Bu bal sabah akşam tüketilmesi halinde kan akışını düzenler, damar sertliğinin önüne geçer, kanın pıhtılaşmasına engel olur, damar tıkanıklığına engel olur, kolesterol seviyesini düşürür ve kalbin daha iyi çalışmasına sebep olmaktadır.
  • Kahvaltıda tüketilmesi halinde bedende bulunan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak bedeni hastalıklara karşı dirençli kılar.
  • Hemoroit problemi yaşayan bireylerin suyun içerisine kestane balı takıp şerbet gibi içmesi ve buna 2-3 ay kadar devam etmesi halinde bu problem ortadan kalkacaktır.
  • Özellikle erkeklerin en büyük problemlerinden bir tanesi olan prostat rahatsızlığına karşı da kullanılabilmektedir. Kestane balının suyun içerisine atıp şerbet biçimine getirip gün içerisinde tüketilirse prostatın ilerlemesi durur ve idrar yapma esnasında yaşanan sıkıntılar ortadan kaybolur.
  • Halsizliği bulunan bireylerin suya 1 çorba kaşığı ekleyip içmeleri bu yorgunluğun giderilmesine ve bedenin canlılık kazanmasına olanak sağlamaktadır.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:56:12
Kestane Balının Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kestane Balının Faydaları Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kestane Balının Faydaları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kestane Çiçeği
Kestane Çiçeği
Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğanın insana bir armağanıdır. Nasıl keşfetmiştir insanoğlu, zamanla kim bilir, bu kadar çok amaçlı k...
Haşlama Kestane
Haşlama Kestane
Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en kolay olanıdır. Bazı kişiler ocakta tavada, bazıları mangalda ya da soba üzerinde pişirip ye...
Kestane Şekeri
Kestane Şekeri
Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın almaya yöneliriz. Evinizde misafirlerinize ailenize kestane şekerini yapmanız hiç de zor deği...
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gerekir. Bu arada içeriğindeki malzemeleri ve yapılışını anlatmadan belirtmek istediğim bir şey v...
Deniz Kestanesi Batması
Deniz Kestanesi Batması
Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bir olaydır. Bu durumun tedavisi çok kolay ve pratik yöntemlerle yapılabilir fakat tedaviye ger...
Kestane Mantarı
Kestane Mantarı
Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbahar aylarında meralarda ve çayırlıklarda kendiliğin yetişen bir mantar türüdür. Şekil olarak be...
Kestane Ağacı
Kestane Ağacı
Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kestane ağacı olan bölgelerimiz Doğu Akdeniz, Ege ve Marmara'dır. Tamda istediği iklim koşulları...
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve verimi fazla kestane ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir, bu b...
Kestane Yaprağı
Kestane Yaprağı
Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısından oldukça faydaları vardır.Kestane yaprağının faydaları nelerdir?Kestane yaprağı ve kabukl...
Kestane Çeşitleri
Kestane Çeşitleri
Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz koşullarında meyve yetiştirciliği hem insan sağlığı açısından hem de ülke ekonomisine katkısı ...
Kestane Ekimi
Kestane Ekimi
Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir ağaçtır. Yıllık yağış ortalaması 600-1500 mm yağışlarda rahatlıkla yetişir. Çiçek döneminde ...
Gebelikte Kestane Yemek
Gebelikte Kestane Yemek
Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat gerektiren bir zaman dilimidir. Her anne adayı bu dönemde bilhassa yediklerine ve içtiklerine, ayrıca...

 

Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Kestane Mantarı
Kestane Ağacı
Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir
Kestane Yaprağı
Kestane Çeşitleri
Kestane Ekimi
Gebelikte Kestane Yemek
At Kestanesi Çiçeği
Kestane Unu
Hamilelikte Kestane
Kestane Kargası
Kestane Aşısı
Kestane Saç Rengi
Acı Kestane
Deniz Kestanesi
Kestanenin Zararları
Kestane Dikeni
Zehirli Kestane
Kestane Kabuğu
Kestane Kahve Saç Rengi
Kestane Balı
Aşılı Kestane Fidanı
Kestane Kabız Yapar mı?
Kestane Tohumu
Deniz Kestanesi Kurabiyesi
Popüler İçerik
At Kestanesi Çiçeği
At Kestanesi Çiçeği
At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümün...
Kestane Unu
Kestane Unu
Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden ...
Hamilelikte Kestane
Hamilelikte Kestane
Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temki...
Kestane Kargası
Kestane Kargası
Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası,...
Kestane Aşısı
Kestane Aşısı
Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretil...
Kestane Saç Rengi
Kestane Saç Rengi
Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları...
Acı Kestane
Acı Kestane
Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Zaman içerisin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024