Deniz Kestanesi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Deniz Kestanesi Tarifi ve Malzemeleri

Deniz kestanesi tatlısı, şerbetli tatlı grubunda yer alan ve hem lezzeti hem de görünümüyle dikkat çeken bir tatlıdır. Adını, görünümünün deniz kestanesine benzetilmesinden almıştır. Özellikle bayramlarda klasik baklava yerine farklı bir tatlı arayanlar için güzel bir alternatif oluşturur. Ramazan aylarında iftar sonrasında da tercih edilebilecek bu tatlı, kalori oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketilmelidir. Tatlı severlerin ilgisini çeken bu tarif, Türkiye'nin her yöresinde yapılabilmektedir. Klasik kurabiye tarifine benzemekle birlikte, şerbeti ve haşhaşı ile farklılık gösterir ve tatlı kategorisinde yer alır.

Deniz Kestanesi Tarifi Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 1 paket kakao (25 gram)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin
  • Mavi haşhaş

Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Deniz Kestanesi Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak, şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu bir tencereye koyup ocağa alın. Şerbet kaynadıktan sonra, içine 1-2 damla limon suyu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına, yumurtaları ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyun. Mutfak robotu kullanarak krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ardından, kakao, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve kırık cevizleri ekleyin. Hamur kıvamını bulana kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın. Üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirin.

Hazırladığınız hamurları mavi haşhaşa bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tatlıları fırından sıcak sıcak çıkardıktan sonra, soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Tatlıların şerbeti daha iyi çekebilmesi için ara sıra altını üstüne çevirin. Tatlının şerbeti tamamen çekmesi için 2-3 saat bekletin. Eğer vaktiniz varsa, bir gece bekletip tüketmek daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Kestane Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kestane Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kestane Kahve Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Kahve Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Acı Kestane Türleri ve Özellikleri

Acı Kestane Türleri ve Özellikleri

Güncel

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?