Deniz Kestanesi Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Deniz Kestanesi Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Oldukça şık görünümlü, kolay ve pratik yapılabilen deniz kestanesi kurabiyesi, çoğu kişi tarafından fazla bilinmez. Ancak, son günlerin moda kurabiyesi olan bu çeşit, inanılmaz bir lezzete sahip. Sevgili hanımlar, aniden gelecek olan misafirlerinize veya komşunuz size kahve içmeye geldiğinde kahvenin yanında ikram edebileceğiniz farklı bir kurabiye olsun istiyorsanız, bugünkü menünüzde deniz kestanesi kurabiyesi olsun. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Emin olun ki lezzeti de bir o kadar hoş. Çay saatleri için farklı kurabiye tarifleri arayanlar, canı tatlı bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi denedikten sonra pasta tarifleri listenizde mutlaka yer vereceksiniz. Sizlere önerdiğim bu yumuşacık kurabiye alternatifini en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.

Deniz Kestanesi Kurabiyesi Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu ya da limon tuzu

Deniz Kestanesi Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Tatlının şerbetini hazırlamak için geniş bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Kurabiyenin şerbeti kaynadıktan sonra ocağın altını kısık ateşe alın ve şerbet koyulaşıncaya kadar kaynatın. Şerbet kıvamına geldikten sonra içerisine birkaç damla limon suyu ve limon tuzu ilave edip tencerenin altını kapatıp soğumaya bırakın.

2. Şerbet soğurken geniş bir kabın içerisine yumurtaları, tereyağını ve irmiği ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya ve ceviz içini ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örttükten sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırıp kurabiye şekli verdikten sonra bir tabağın içine boşalttığınız haşhaşa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizdikten sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırının orta rafına sürerek üzerinde çatlaklar oluşuncaya kadar pişirin.

4. Kurabiyeler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeler fazla soğumadan bir borcamın içerisine alın. Ilık durumda olan şerbeti kurabiyelerin üzerine birer kaşık dökün ve kurabiyeler yaklaşık bir saat kadar şerbeti çektikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Kestane Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Zehirli Kestane Türleri ve Özellikleri

Zehirli Kestane Türleri ve Özellikleri

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Kestane Yetiştiriciliği

Kestane Yetiştiriciliği

Güncel

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Güncel

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?