Öncelikle şerbetini önceden yapmak daha mantıklıdır. Şerbet için gereken bir tencerenin içerisine suyumuzu, şekerimizi koyup ocağın üzerinde şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra limonun suyunu sıkarak içerisine ekleriz ve kaynayıp yoğunlaşmasını bekleriz. Kaynayıp kıvama gelen şerbetimizi ocaktan kaldırıp soğumaya bırakırız.
Bir taraftan da tatlımızın malzemelerini önümüze alıp, kâse içerisine yumurtalarımızı kırar, margarini ilave ederiz ve krema kıvamına gelinceye kadar mikser yardımıyla çırparız. Hazırladığımız bu kremanın içerisine kakao, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve kırık cevizleri atarız.
Malzemelerin hepsini koyduğumuz kâsenin içerisindeki karışımı yoğurarak hamur kıvamına getiririz. Hazırladığımız hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayarak önceden hazırladığımız fırın tepsimize dizeriz. Fırını daha önceden 180 derecede hazırlayıp ısınması için açmalıyız ki hamurumuzun pişimi güzel olsun. Ortalama pişirim süresi 20-30 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Bazı eski fırınlarda bu süre daha da uzayabilir. Kurabiyelerimiz piştikten sonra tepsi ile çıkartırız. Sonrasında soğumaya bıraktığımız şerbetimizi alıp kurabiyeleri birer birer şerbetin içerisinde her tarafı şerbeti alacak şekilde çevrilerek servis tabağına yerleştiririz. Hepsi bittikten sonra 2-3 saat dinlenen deniz kestanesi tatlımız servis edilmeye hazır hale gelir.
Afiyet olsun.