Kestaneleri haşlama suyuna koymadan önce mutlaka yıkayınız.
Çünkü Pişme işlemi bittiğinde soyulmaları daha kolay olur. Ayrıca da temizlik ve hijyen bakımından da önemlidir. Yıkadığımız kestaneleri önceden kaynatıp hazırladığımız su dolu tencerenin içerisine koyunuz. Arkasından belirttiğimiz miktardaki toz şeker ve tuzu ilave ediniz. Bu arada kestaneleri çizmeden tüm olarak atınız. Sebebi de Çizilen kabukların bırakacağı koyu renk sıvı kestanenin açık kremsi rengini karartacaktır. Elimizde bulunan kestaneleri parçalar halinde atmak en mantıklısıdır. Çünkü suyu kaynama derecesi değişmeden hepsini rahatlıkla pişirebilir. Şeker ve tuzu tek seferde atabilirsiniz. Tenceremiz ocak üzerinde ortalama 20-25 dakika kadar her bir sefer için kaynatılır. Kestanelerin olduğunu kabuğu çatlamaya başladığında anlayabilirsiniz ve çıkarabilirsiniz. Kestaneleri beklemeden servis yapacak iseniz soğuk suyun içine koyabilirsiniz.
Sonrasında kabuklarını soyup servis edebilirsiniz.
Haşlama kestanenin tadı hafif tatlı olacağından misafirleriniz bu farklı lezzeti afiyetle yiyebilir.