Kestane Balı

Kestane balı, çiçek balına nazaran daha koyu renge sahiptir ve çiçek balına nazaran 2 kat daha fazla demir içeriği vardır. Haziran ayı başlarından itibaren kestane çiçeklerinden elde edilen bal, keskin, buruk, acımtırak bir tada sahiptir. Rengi koyu kahverengi ve oldukça yoğun bir kıvama sahiptir. Kestane tadına ve kokusuna hâkim olan kestane balı mikrop kırıcı etkiye sahiptir.

Kestane balı faydaları nelerdir?

  • Kestane balı uzmanların deneyimlerine göre yara tedavisi için kullanıldığında antibiyotiklerden daha fazla etki sağlamaktadır. Kestane balı, çoğu antibiyotikten daha etkilidir. Kestane balı antibiyotiğe karşı direnç kazanmış bakterilerin bulaştığı kronik yaralarda düzenli kullanıldığında yaraların tamamen iyileşmesini sağlar.
  • Kestane balı her gün düzenli kullanıldığında bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Vücudu bakteri ve virüslere karşı korur. İçeriğinde yer alan vitamin ve demir akyuvar sağlığı içinde faydalıdır.
  • 1 ölçek kestane balı 2 ölçek suya karıştırılarak içine 1 çay kaşığı tarçın eklenir. Karışım krem kıvamı alana kadar karıştırılır. Elde edilen karışım vücutta yaşanan artrit ağrılarının olduğu yere masaj yapılarak sürülür. Bu sayede kısa süre içinde ağrının hafiflediği görülür. 2 tatlı kaşığı kestane balına 1 çay kaşığı toz tarçın eklenerek karıştırılır. Karışım sabah ve akşam olmak kaydıyla günde iki defa yenir. Karışım düzenli şekilde tüketildiğinde kronik artrite karşı iyi gelir.
  • 5 şeker kaşığı kestane balı ve 1 şeker kaşığı toz tarçınla karıştırılır.
    Karışım ağrıya dişe uygulandığında ağrı hissini hafifletir. Gün içinde ihtiyaç duyuldukça tekrarlanabilir.
  • 2 yemek kaşığı kestane balının üzerine toz tarçın eklenir. Karışım yemeklerden hemen önce tüketilir. Hazımsızlık ve gribe karşı iyi gelir.
  • 1 şeker kaşığı kestane balı, 2 şeker kaşığı toz tarçın 1 bardak ılık suyun içine eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım düzenli tüketildiğinde idrar kesesi enfeksiyonu karşı iyi gelir.
  • Kestane balı yapılan bir araştırmaya göre mide ve kemik kanserine karşı iyi gelmektedir. Mide ve kemik kanserine maruz kalan kişilerin gün içinde 1 yemek kaşığı kestane balı tüketmesi hastalık üzerinde faydalı olur. Kestane balı toz tarçınla karıştırılarak 30 boyunca günde üç defa alınabilir.
  • Kestane balı kalp hastalıklarına karşı iyi gelir. Tarçınla karıştırılarak her gün sabah kahvaltısında tüketilir. Kestane balı kolesterolün erimesini sağlayarak kalp krizine karşı koruma sağlar. Ayrıca uygulama düzenli tekrarlandığında nefes darlığına karşı da iyi gelir.
  • Kestane balı uzun yıllardır erkelerde sperm üretimini arttırmak için kullanılmaktadır. Sperm problemi yaşayan erkekler düzenli kestane balı tüketirse sperm sayısında ve kalitesinde artış yaşanır. Yine gebe kalmakta problem yaşayan kadınlar kestane balını toz tarçınla karıştırarak tüketirse doğurganlık özelliğinde artış yaşanır. Kestane balı bir sakızla birlikte gün içinde çiğnendiğinde yine üreme sistemi üzerinde etkili olur.
  • Kestane balı ve tarçın kullanılarak hazırlanan kür mide ağrısı ve mide ülserine karşı iyi gelir. Ayrıca mide gazı için de faydalı olur.
  • Saç dökülmesi için kestane balından yararlanılabilir. Bir miktar zeytinyağı eritilerek içine kestane balı ve toz tarçın eklenip karıştırılır. Karışım saçlara sürülerek 15 dakika bekletilir. Daha sonra uygun bir şampuanla yıkanır.
  • Ilıtılmış kestane balı bir miktar toz tarçınla karıştırılarak gün üç kere tüketilir. Bu uygulama kronik öksürük, sinüzit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı faydalı olur.
  • Sivilce ve cilt problemlerine karşı kestane balından yararlanılabilir. Kestane balına tarçın eklenerek krem kıvamına getirilir. Gece yatmadan önce elde edilen krem ciltte problemli bölgelere sürülür. Sabah ılık suyla yıkanarak ciltten arındırılır. Uygulama 15 gün boyunca aralıksız uygulandığında sivilcelere karşı kesin çözüm sağlayabilir. Ayrıca egzama, sedef ve mantar gibi cilt hastalıkları içinde kullanılabilir.
  • Kestane balı yorgunluğa karşı enerji sağlamak için kullanılabilir. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı kestane balı eklenir. Üzerine bir miktar toz tarçın ilave edilerek karıştırılır. Karışım her gün sabah ve enerjiye ihtiyaç duyulduğu anda tüketilebilir.
  • Kestane balı düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmaya bağlı gelişen izleri önler. 1 su bardağı kaynar suyun içine 4 tatlı kaşığı kestane balının  ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın eklenir. Elde edilen karışım dörde bölünerek gün boyu içilir. Cildin daha canlı, taze ve kusursuz görünmesini sağlar.
  • Kestane balı acı bal ile karıştırılmamalıdır. Acı bal deli bal olarak adlandırılırken, kestane balının acı olması her zaman bu karışıklığa sebep olmuştur.
  • Kestane balı her gün bir kaşık yendiğinde sindirime büyük katkı sağlar ve vücuttaki zararlı maddeleri mesane yoluyla atılmasını sağlar.
20.01.2024 03:27:56
Kestane Balı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Balı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Balı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın ...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024