Kestane Balının Faydaları

Kestane balının faydaları, kestane balı arıların haziran ayı başlarında kestane çiçeklerinden faydalanarak yaptıkları baldır. Bu bal koyu kahve renkli, koyu kıvamlı, tatlı keskin biçimde, buruk ve az miktarda acı olan bir baldır. Bu bal kokusunu tadını kestaneden almaktadır. Mikrop öldürme etkisi bulunan bu balın pek çok faydası bulunmaktadır.
Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kestane balı astım rahatsızlığının tedavi aşamasında kullanılmaktadır. Hasta olan birey ergenlik dönemine girmemiş ise rahatsızlığı bir yıl gibi bir sürede tedavi edilebilir. Bu bal astım rahatsızlığı için şu şekilde tüketilmelidir. 0,5 kg kestane balına 3 çorba kaşığı zencefil eklenerek homojen kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın. Bu macundan akşam yatmadan evvel 1 tatlı kaşığı kadar yenilmesi ve üzerine su dahil bir şey yiyip içilmemesi halinde 1 yıl gibi bir müddet sonra bu rahatsızlıktan kurtulma ihtimali çok yüksektir.
  • Kestane balı vücut direncinin yükseltilmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yararlanılan bir baldır. 1 bardak taze sütün içerisine 1 tane bıldırcın yumurtası ve 2 çorba kaşığı kestane balı eklenmesi ve gün içerisinde 3 öğün hazırlanması gerekmektedir. Bu uygulamanın da 1 yıl kadar devam edilmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde çocukların iştahının düzeldiği ve ten renginin düzeldiği görülecektir.
  • Bronşların açılmasında faydalıdır. Günlük aynı saatler arasında taze tere otunu saf kestane balına batırarak yiyin. Bu yöntem kapalı bronşların açılmasına fayda sağlamaktadır.
  • İshal ve ishal nedeni oluşan karın ağrıların geçmesine fayda sağlamaktadır. Kaynamış ve sonra soğumuş haldeki suyun içerisine 2 çorba kaşığı bu doğal baldan ekleyin ve karıştırın ve bu şekilde tüketin. 2 gün kadar devam etmeniz halinde ishaliniz düzelecektir.
  • Bağırsaklarınız bozuksa yani kabızlık probleminiz varsa ağzı yakmayacak derecedeki sıcak suya 1 çorba kaşığı doğal kestane balı eklenip bu suyun içilmesi halinde o gün içerisinde kabızlığın düzeldiğini fark edebileceksiniz.
  • Midede yanma ve gastrit problemi olması halinde kaynatılıp ılıtılmış bir bardak suya 1 çorba kaşığı kestane balını ekleyip güzelce karıştırılıp 1 ay kadar devam edilirse bu şikâyetlerin ortadan kalktığı fark edilecektir.
  • Alt ve üst solunum yollarında bir sıkıntı mevcut ise akşam yatağa girmeden evvel 1 tatlı kaşığı kadar balı yiyin fakat üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin. Boğazınızın rahatladığını fark edeceksiniz.
  • Boğazda kuru öksürük varsa yani sık sık gıcık oluşuyorsa 1 çorba kaşığı kestane balına yarım limonu sıkın ve öksürük oluştuğu zaman 1 tatlı kaşığını ağzınıza alın. Akşamları da 1 tatlı kaşığı alın yine üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin bu sayede kuru öksürüğün geçtiğini göreceksiniz. Yine büyük bir turpun kabuklarının ince bir biçimde soyulduktan sonra içini dolma soyacağı ile derin bir biçimde oyun bu oyulan kısma 3 çorba kaşığı kestane balı aktarın. İçerisine eklenen bal turpun alt kısmından sızacak biçimde bir bardağın üzerine oturtun. Sabah saatlerinde turpun içinden sızmış olan balı 1 tatlı kaşığı için bu uygulamaya birkaç gün devam edin öksürüğün kolayca geçtiğini göreceksiniz.
  • Eğer boğazda hırlama varsa kuru soğanın filiz çıkan kısmını güzelce oyun alabildiği kadar kestane balı ekleyin. Bir bardağın üzerine oturtup bir gün bekleyin. Sabah bardağa süzülen balı için. Eğer mideniz kaldırabilecekse bu balın içerisine 2-3 diş sarımsak da eklerseniz tümüyle doğal bir ilaç haline gelir. Bu bal sayesinde hırıltılı nefes düzelip normal düzenine dönecektir.
  • Bazı insanların ağızlarının iç kısmında yaralar oluşur. Bu yaralardan kurtulabilmek için 1 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Bu su karışımı ile ağzı güzelce çalkalayın. 10 dakika kadar sonra 1 tatlı kaşığı kestane balını ağız içerisinde güzelce gezdirdikten sonra balı yutun. Bu uygulamayı 2 gün kadar tekrar edin. İki gün sonra bu yaraların düzeldiğini göreceksiniz.
  • Vücutta ağrıyan bir bölge mevcutsa 1 çorba kaşığı kestane balına biraz toz tarçın ekleyip ağrıyan uzva sürülüp masaj yapıldığı ve bu bölgenin temiz bir bezle sarıldığı takdirde bu bölgenin ağrısının çıktığı hissedilecektir.
  • Bu bal sabah akşam tüketilmesi halinde kan akışını düzenler, damar sertliğinin önüne geçer, kanın pıhtılaşmasına engel olur, damar tıkanıklığına engel olur, kolesterol seviyesini düşürür ve kalbin daha iyi çalışmasına sebep olmaktadır.
  • Kahvaltıda tüketilmesi halinde bedende bulunan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak bedeni hastalıklara karşı dirençli kılar.
  • Hemoroit problemi yaşayan bireylerin suyun içerisine kestane balı takıp şerbet gibi içmesi ve buna 2-3 ay kadar devam etmesi halinde bu problem ortadan kalkacaktır.
  • Özellikle erkeklerin en büyük problemlerinden bir tanesi olan prostat rahatsızlığına karşı da kullanılabilmektedir. Kestane balının suyun içerisine atıp şerbet biçimine getirip gün içerisinde tüketilirse prostatın ilerlemesi durur ve idrar yapma esnasında yaşanan sıkıntılar ortadan kaybolur.
  • Halsizliği bulunan bireylerin suya 1 çorba kaşığı ekleyip içmeleri bu yorgunluğun giderilmesine ve bedenin canlılık kazanmasına olanak sağlamaktadır.
21.01.2024 15:56:12
Kestane Balının Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Balının Faydaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Balının Faydaları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın ...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024