Kestane Haşlama

Kestane Haşlama, Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan kestaneyi sevmeyen yoktur herhalde. Kışın soğuğunda sıcacık yenilen ve enfes bir tada sahip olan kestaneleri birçok kişi mangalda, ocağın üzerinde, fırında ve saçta pişirmeyi tercih ederken bazı kişiler ise kestaneyi haşlama olarak sever. Her birinin verdiği lezzet birbirinden farklıdır.
Ancak kestanenin kabuklarını soymayı işkence haline getiren kişiler için kestane haşlama muhteşem bir tercih olacaktır. Ayrıca bana göre kestanenin en lezzetli olan hali haşlanmış halidir. İştah kabartan kestaneleri alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bombeli olan kestaneleri ve teze olanları tercih etmeniz olacaktır. Kestane, haşlanırken bazı önemli olan noktalara dikkat edildiği takdirde kabukları tamamıyla soyulabilecek ve renginden hiçbir şey kaybetmemiş kararmayan ve oldukça lezzetli kestaneler ortaya çıkacaktır. Kestane haşlama, isteğe bağlı olarak birçok pilavın yapımında ve birçok farklı yemek türlerinde garnitür olarak da kullanılabilmektedir. Ayrıca rejim yapan kişiler ve kilo problemi olanlar kestaneyi haşlayarak tükettiklerinde kalorisinin %25 oranında azalması nedeniyle gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Sizde çok severek aldığınız kestaneleri istediğiniz lezzette yapamıyorsanız. Sizler için paylaştığım kestane haşlama yöntemini uygulamanızı öneririm. Mis gibi kokuyor ve olağanüstü lezzetli oluyor.

Kestane haşlama için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilogram kestane
  • 5 su bardağı su

Kestane haşlama nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir tencerenin içerisine suyu ilave ettikten sonra ocağın altını yakın ve tencerenin kapağını kapatarak kaynaması için bekleyin.
Kestane haşlarken dikkat edilmesi gereken en önemli kural, kestanelerin kesinlikle yıkanmamış olması gerektiğidir. Çünkü kestaneler yıkandığı takdirde piştikten sonra kabukları oldukça zor soyulur ve yıkarken içine su kaçarsa kabuklarını soymak daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle kestaneleri yıkamadan yalnızca temiz ve hafif nemli bir bezle kestanelerin kabuklarını silmeniz yeterli olacaktır. Kestane haşlama yapılırken dikkat edilecek ayrı bir nokta ise kestanelerin kesinlikle çizilmemesi olmalıdır. Eğer kabuklarını çizerseniz kestaneler haşlanırken suya rengini bırakacağından içine çekeceğiz su kestanelerinizin renginin kararmasına neden olacaktır.

Tencerenizdeki su kaynadığı zaman suyun ısısında düşme olmaması için kestanelerin hepsini bir anda değil de gruplar halinde suyun içine atmalısınız. Yani kestaneleri 10 arlı guruplar halinde haşlayabilirsiniz. İlk gurup kestaneyi kaynayan suya attıktan sonra yaklaşık 4-5 dakika suyun içerisinde tutup bir kabın içerisine alın. Aynı işlemleri diğer guruplar içinde yaptıktan sonra kestaneleri kolay soyabilmek için soğuk suyun içerisinde biraz bekletip çıkarttıktan sonra uygun bir servis tabağına alarak ikram edebilir ve zahmetsizce soyarak yiyebilirsiniz. Kestaneleri eğer püre yapmak için haşlayacaksanız, tencereye koyacağınız suyun kaynamasını beklemeden kestaneleri direk olarak soğuk suyun içerisine atıp su kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra kestaneleri suyun içinden alıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:46:59
Kestane Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın ...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024