Kestane Pişirme

Kestane pişirme, genellikle iki farklı yöntemle yapılmaktadır. Bunlar kestane kebap (Tavada, sobada, mangalda ya da fırında pişirmek) veya suda haşlama yaparak pişirmektir.

Kestane Pişirme Yöntemi


Kestaneler öncelikle yıkanmalıdır. Daha sonra nerede pişirmek isteniyorsa, fırın, mangal, soba ya da teflon tava ısıtılmalıdır.
Elinizi kesmemesi için kısa saplı ve tırtıklı bıçakla üst kısımları boydan boya ama çok fazla derin olmayacak şekilde kesilir. Bu işlemde derinlik kestanenin yarısına kadar olmalıdır, iyi kesilmeyen kestaneleri pişirme işleminden sonra kabuğundan ayırmak da oldukça zor olabilir. Ayrıca kabuklarını kolay soyabilmek için bir diğer tavsiye de pişirme işleminden önce en az yarım saat suda bekletmek olabilir.

Kestaneler, ısıtılan tavaya ya da diğer bir pişirme aracına dizilir. Ocağın altı yarım yani kısık ateşte açık olmalıdır, bir süre sonra kestanelerin kesilen bölümleri açılmaya başlar. Bu alt tarafın pişmeye yaklaştığını gösterir. Kestanelerin altı kızarınca bir maşa yardımıyla tek tek kestanelerin altı üstüne getirilir. Diğer tarafı da kızarınca kestaneler pişmiş demektir. Dikkatlice ocaktan indirilmeli ve kısa bir süre dinlendirilmelidir. Kabukları soyulacak kadar soğumuşsa, soyma işlemi yapılarak servis edilebilir. Kabukları daha kolay soymak için ıslak bir bez yardımıyla kestaneler oğuşturulabilir, bu sayede kabuklar daha kolay çıkacaktır. Çok fazla soğutmadan sıcak halde yenmesi gerekir.

Kestane Haşlama Yöntemi


Ortalama bir kilo kestane pişirilecekse, malzeme olarak 1 tatlı kaşığı tuz, 1 buçuk yemek kaşığı şeker ve kaynar su gereklidir. Tuz ve şeker ekleyerek, kestanelerin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Haşlama yöntemi ile pişirilecek olan kestaneler çizilmemelidir. Çünkü haşlama sırasında kestaneden çıkan kara su, çiziklerden içeri girer ve kestaneni tadı da görüntüsü de değişebilir.

İlk önce kestaneler yıkanır ve haşlama yapılacak olan tencereye koyulur. Üstüne kaynar haldeki su ilave edilir, su miktarı ortalama 2 litre olursa yeterlidir. Daha sonra 1 buçuk yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Yarım saat kadar haşlanan kestaneler muhtemelen pişmiştir. Kabuklarının sıyrılmaya başlamasından da piştiğini anlayabilirsiniz. Piştiğinden emin olduktan sonra dikkatli bir şekilde suyu süzülür, başka bir kaba alarak soyma işlemi yapılır. Sıcak olacağı için biraz bekleyip daha sonra bıçak yardımıyla kabuğundan çıkarmanız daha kolay olabilir. Kestaneler artık servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 16:59:55
Kestane Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın ...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024