Kestane Reçeli

Kestane reçeli, Reçellerin genel tüketim mevsimi kış ayları olduğundan ve kestanenin de kış meyvesi olması güzel bir denk geliştir. Mevsiminde yapılan kestane reçeli her zaman daha iyidir. Reçeller genel itibarı ile sabah kahvaltı masalarımızı süsleyen ve tatlı türünden oluşu kışın üşüme ve kansızlık riskine karşı vücudumuzun doğal bir koruyucusudur.

Kestane reçeli yapmanın en bilinmesi gereken püf noktası kestanenin küçük olmamasıdır. Orta boy ya da büyük boy olması daha iyidir. Küçük kestanelerle yapılan reçelde lezzetin tam tutmaması gibi ya da dağılma gibi sorunlar yaşanabilir.

Kestane reçelinin malzemeleri

  • 2 kilo kestane
  • 3 kilo şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 su bardağı su

Kestane Reçeli Nasıl Yapılır?


Hazırladığımız kestaneleri birkaç yerinden çizerek suda haşlarız. Unutmayalım ki çiziklerin çok olması soyulmasını kolaylaştırır. Suda yarı pişmiş şekilde haşlanan kestanelerimizi çıkartarak soğumaya bırakılır. Hazırladığımız fırın tepsimizin üzerine yerleştirdiğimiz kestanelerimizi 180 derecede ısınmış fırınımıza yerleştirin. Kestaneler eşit şekilde pişene dek fırında bekletin ve piştiğinde çıkartın. Kabuklu halde olan kestanelerimizin kabuklarını soyarak tencerede kaynar vaziyette tuttuğumuz suyun içerisine atarız. 10 dakika kadar kaynayan kestanelerimizi bir kevgir yardımı ile sudan çıkarırız.

Şerbeti için hazırladığımız tencerenin içerisine suyumuzu ve şekerimizi ilave ederek kaynatırız.
Kaynayan şerbetin içerisine hazırladığımız kestaneleri ilave ederiz. Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kaynatmaya devam ederiz. Yaklaşık olarak 30 dakika süren kaynama işleminin sonuna doğru limon suyumuzu ve vanilyamızı ilave edip bir iki tur daha karıştırıp ocaktan alırız. Hazır hale gelen reçelimizi hemen tüketmek isterseniz soğuduktan sonra cam kavanozlara koyabilirsiniz. Ancak yazın tüketmek gibi bir niyetiniz var ise soğumadan kavanozlara yerleştiriniz ve kavanozları ters çevirip muhafaza edeceğinizi yerlere koyunuz. Bu şekilde 1 gün bekletip sonrasında yaz için tüketeceğiniz zamana kadar bekleteceğiniz yere alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 15:24:31
Kestane Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın ...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024