Kestane Reçeli
Kestane reçeli, Reçellerin genel tüketim mevsimi kış ayları olduğundan ve kestanenin de kış meyvesi olması güzel bir denk geliştir. Mevsiminde yapılan kestane reçeli her zaman daha iyidir. Reçeller genel itibarı ile sabah kahvaltı masalarımızı süsleyen ve tatlı türünden oluşu kışın üşüme ve kansızlık riskine karşı vücudumuzun doğal bir koruyucusudur.
Kestane reçeli yapmanın en bilinmesi gereken püf noktası kestanenin küçük olmamasıdır. Orta boy ya da büyük boy olması daha iyidir. Küçük kestanelerle yapılan reçelde lezzetin tam tutmaması gibi ya da dağılma gibi sorunlar yaşanabilir.
Kestane reçelinin malzemeleri- 2 kilo kestane
- 3 kilo şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı limon
- 1 su bardağı su
Kestane Reçeli Nasıl Yapılır?
Hazırladığımız kestaneleri birkaç yerinden çizerek suda haşlarız. Unutmayalım ki çiziklerin çok olması soyulmasını kolaylaştırır. Suda yarı pişmiş şekilde haşlanan kestanelerimizi çıkartarak soğumaya bırakılır. Hazırladığımız fırın tepsimizin üzerine yerleştirdiğimiz kestanelerimizi 180 derecede ısınmış fırınımıza yerleştirin. Kestaneler eşit şekilde pişene dek fırında bekletin ve piştiğinde çıkartın. Kabuklu halde olan kestanelerimizin kabuklarını soyarak tencerede kaynar vaziyette tuttuğumuz suyun içerisine atarız. 10 dakika kadar kaynayan kestanelerimizi bir kevgir yardımı ile sudan çıkarırız.
Şerbeti için hazırladığımız tencerenin içerisine suyumuzu ve şekerimizi ilave ederek kaynatırız.
Kaynayan şerbetin içerisine hazırladığımız kestaneleri ilave ederiz. Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kaynatmaya devam ederiz. Yaklaşık olarak 30 dakika süren kaynama işleminin sonuna doğru limon suyumuzu ve vanilyamızı ilave edip bir iki tur daha karıştırıp ocaktan alırız. Hazır hale gelen reçelimizi hemen tüketmek isterseniz soğuduktan sonra cam kavanozlara koyabilirsiniz. Ancak yazın tüketmek gibi bir niyetiniz var ise soğumadan kavanozlara yerleştiriniz ve kavanozları ters çevirip muhafaza edeceğinizi yerlere koyunuz. Bu şekilde 1 gün bekletip sonrasında yaz için tüketeceğiniz zamana kadar bekleteceğiniz yere alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 15:24:31
Kestane Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kestane Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|