Kestane Şekeri

Kestane Şekeri, Enfes bir tadı olan kestane şekerini tattıktan sonra beğenmeyen yoktur herhalde kestane şekerini kendi evinizde yapmak zormuş gibi hep satın almaya yöneliriz. Evinizde misafirlerinize ailenize kestane şekerini yapmanız hiç de zor değil ama oldukça hassas prosesi vardır. Kestane yapısı gereği oldukça kırılgan olduğu için hazırlık ve pişirme aşamalarında güzel sonuçlar ortaya çıkarmak için çok dikkatli davranmak gerekecektir.
Çünkü kestaneler çok çabuk dağılır ve parçalanabilir. Kısacası kestane şekeri yapımı sürecinde kestaneleri tüm olarak korumak oldukça zordur. Bunun yanı sıra kestanenin şeker miktarını da ayarlamakta biraz zor bir işlemdir. Kestane şekeri yapmak için almış olduğunuz kestanelerin oldukça taze olmaları gerekmektedir. Eğer evde kendiniz kestane şekeri yapmaya karar verdiyseniz tüm bu noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kestanenin faydalarına gelecek olur isek kansızlığı giderir, basur memelerinin ve varisin oluşumunu önler, karaciğer şişkinliğini ve yorgunluğunu geçirir ve son olarak kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Kestane Şekeri İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 litre kadar soğuk su
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 kilogram kestane (Dış kabukları soyulmuş ve tüylü kısımları temizlenmiş)

Çok Gerekli Olmamak ile Kestane Şekerine Biraz Aroma Katmak İsterseniz


1-2 adet tarçın çubuğu ya da 5-6 adet karanfil evinizde bunlara mevcut değilse vanilya da kullanabilirsiniz.

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze almış olduğunuz kestanelerin tüylü kısımlarını soymak için üstlerine çıkacak kadar kaynar su içinde beş dakika kadar beklettiğinizde tüylü kısımların daha kolay soyarsınız. Tüylü kısımlarını soyduğunuz kestaneleri daha sonra çok kısık ateş üzerinde yaklaşık beş dakika kadar haşlayınız. Kestaneleri haşlama sırasında kestanelerin tüm kalması dağılmamaları için suyu fokurdayana kadar kaynatmayın. Ateş eğer çok kısık olmaz ise kestaneler ihtiyacından fazla haşlanır ve dağılır.

Kestaneleri haşlama işlemi bittikten sonra suyunu süzerek başka bir tencereye alınız. Haşlamış ve süzmüş olduğunuz kestanelerin üzerine ayarlamış olduğunuz şekeri dökün. Eklemiş olduğunuz şekerden sonra suyu da ilave ediniz. Kestane şekerinde eğer aroma kullanacak iseniz bu işlem sırasında onları da ekleyebilirsiniz. Kestaneleri yine çok harlı ateş üzerinde değil kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Kestanelerin şerbeti iyice içine çekmesi için ertesi güne kadar buzdolabında bekletmeniz iyi olacaktır. Daha sonra buzdolabında bir gece bekletmiş olduğunuz kestane şekerini ertesi gün yine çok kısık ateş üzerine dikkatli bir şekilde oturtarak şerbeti iyice içine çekene kadar bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz kestaneleri soğuduktan sonra hemen tüketmek istiyor iseniz servis tabağına hemen tüketmeyecek iseniz saklama kabına alarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Not: Kullandığınız kestaneler çok sertse ertesi gün uygulamış olduğunuz kaynatma işleminin süresini biraz daha uzatmanız gereklidir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 02:46:12
Kestane Şekeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Şekeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestane Şekeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kestane Çiçeği

Kestane Çiçeği, Tarihin her döneminde insanoğlunun ilk besin kaynağıdır. Kestane eski zamanlardan beri Bursa ilimizin meşhur olduğu bir yiyecektir. Doğa...
Devamını Oku

Haşlama Kestane

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz kestanesi tatlısı, Tatlıların her zaman biz bayanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etkisi vardır. Tabii ki her zamanki gibi kararınca tüketilmesi gere...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi Batması

Deniz Kestanesi Batması, olayı genel olarak yaz aylarını deniz kenarlarında, tatilde, geçiren herkesin başına gelebilecek acı verici ve rahatsızlık verici bi...
Devamını Oku

Kestane Mantarı

Kestane mantarı, Kahverengi şapkası olan beyaz saplı ve sıkı dokulu bir mantar çeşididir. Bazı yörelerde çayır mantarı olarak da bilinir. İlkbahar ve sonbaha...
Devamını Oku

Kestane Ağacı

Kestane ağacı, İklim olarak ılıman ve sıcak bir iklimi sever. Genellikle güneşli ve nemi yüksek olan yerlerde daha sağlıklı olarak meyve verir. Ülkemizde kes...
Devamını Oku

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir

Kestane ağacı nerelerde yetişir, bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever. Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve veri...
Devamını Oku

Kestane Yaprağı

Kestane yaprağı: Herkesin hayalidir kışın soğukta sobanın üzerinde kestane pişirmek. Kestane sevmeyenimiz yoktur. Kestanenin de yapraklarının da sağlık acısı...
Devamını Oku

Kestane Çeşitleri

Kestane Çeşitleri, Kestane; Kayıngiller familyasından castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına verilen isimdir. Günümüz k...
Devamını Oku

Kestane Ekimi

Kestane Ekim, kestane ağacı -30 dereceye kadar dayanan ağaçlar arasında yer alır. Ancak ilkbaharın geç donlarına ve Sonbaharın ilk donlarına karşı hassas bir...
Devamını Oku

Gebelikte Kestane Yemek

Gebelikte kestane yemek, Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel geçmektedir. Bunun yanında diğer zamanlara göre bu dönem, ayrıca daha dikkat ger...
Devamını Oku

At Kestanesi Çiçeği

At Kestanesi Çiçeği, ülkemizde kullanımı özellikle kocakarı ilacı kültürünün, batıyı örnek alınarak geliştirilmesi ve geçmişe yönelik ne var ise tümüne toplu...
Devamını Oku

Kestane Unu

Kestane Unu, kestane yediden yetmişe herkesin sevdiği bir şeydir. Kestane kış aylarının vazgeçilmezlerindendir, kışın özellikle akşam oldu mu eskiden özellik...
Devamını Oku

Hamilelikte Kestane

Hamilelikte kestane, Anne adayları, gebelik süresince normal zamanda çok faydalı olan yiyeceklere bile, bebeğin sağlığına tehlikeye atmamak için temkinl...
Devamını Oku

Kestane Kargası

Kestane kargası, Karga kuşlarının on çeşidinden biridir. Dünyada karga kuşlarının on adetten başka çeşidi yoktur. Bunlardan biri olan kestane kargası, dediği...
Devamını Oku

Kestane Aşısı

Kestane aşısı, kestanelerin aşı ile üretimi, anaç bitkiden aşı kalemleri alarak veya gözün altlık fidanlar üzerine kaynaşması ile olur. Aşı ile üretilen bitk...
Devamını Oku

Kestane Saç Rengi

Kestane Saç Rengi, Kestane saç rengi tonu hemen hemen her renk tonuna uygundur diyebiliriz. Kestane renginin saç boyası olarak dereceleri yani tonları vardır...
Devamını Oku

Acı Kestane

Acı Kestane, Ana vatanı Balkanlar olan, Türkiye'de ise Kafkaslarda yetişen acı kestane, at kestanesi ve yabani kestane diye de bilinir. Z...
Devamını Oku

Deniz Kestanesi

Deniz kestanesi, deniz ürünlerinden birisi olup, gerisi dikenli yuvarlak yapıda olan ve çoğu tatilcilerin korkulu rüyası deniz ürünlerinden yer alan bir canl...
Devamını Oku

Kestanenin Zararları

Kestanenin zararları, kestane uzun ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Kestane ağaçlarından sonbahara doğru kestane ürünleri hasat edilir. Vitaminleri bakımından...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kestane Çiçeği
Haşlama Kestane
Kestane Şekeri
Deniz Kestanesi Tatlısı
Deniz Kestanesi Batması
Son Forum Konuları
Turkiyede Soyulmus Ve Pismis Kestane Uretimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024