Kestaneli ve bademli iç pilav nasıl yapılır?

Kestane ve bademin lezzet dünyasında buluştuğu bu özel iç pilav, sofralarınıza hem besleyici hem de şık bir dokunuş katıyor. Et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlayan bu tarif, farklı baharat seçenekleriyle kişiselleştirilebilen zengin bir aromaya sahip.

29 Ekim 2025

Kestaneli ve Bademli İç Pilav Tarifi


Kestaneli ve bademli iç pilav, özellikle et yemeklerinin yanına yakışan, şık ve lezzetli bir pilav çeşididir. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu pilav, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte kestaneli ve bademli iç pilavın yapılışı:

Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kestane (haşlanmış veya kavrulmuş)
  • 1/2 su bardağı badem (bütün veya dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı tarçın veya yenibahar

Yapılışı:


1. Pirinçleri yıkayın ve ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından süzün.

2. Tereyağını veya zeytinyağını bir tencereye alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Bademleri ekleyip hafifçe kavurun, altın rengi alana kadar karıştırın.

4. Süzülmüş pirinçleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, pirinçler hafifçe saydamlaşana kadar pişirin.

5. Haşlanmış veya kavrulmuş kestaneleri ekleyin, birkaç dakika daha karıştırın.

6. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp pilavı 15-20 dakika pişirin.

7. Pilav suyunu çekip piştikten sonra ocağı kapatın, üzerine bir kağıt havlu veya bez örtüp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirin.

8. Pilavı bir kaşıkla karıştırıp servis yapın. Sıcak olarak tüketin.

Notlar:

  • Kestaneleri önceden haşlayarak veya kavurarak yumuşatabilirsiniz.
  • Bademleri çiğ kullanacaksanız, kavurma işlemi sırasında dikkatli olun, yanmamasına özen gösterin.
  • Pilavı dinlendirmek, tanelerin daha iyi ayrılmasını sağlar.

Bu tarifle, kestaneli ve bademli iç pilavınız hem görsel hem de lezzet açısından mükemmel olacak. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Acı Kestane Türleri ve Özellikleri
Acı Kestane Türleri ve Özellikleri
Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri
Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri
Kestane Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kestane Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kestane Kaç Kalori?
Kestane Kaç Kalori?
Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri
Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri
Güncel
Fırında Kestane Nasıl Yapılır?
Fırında Kestane Nasıl Yapılır?
Güncel
Gebelikte Kestane Yemenin Faydaları?
Gebelikte Kestane Yemenin Faydaları?
Güncel
Kestane Çeşitleri Nelerdir?
Kestane Çeşitleri Nelerdir?