Sobanın üstünde kestane nasıl lezzetli pişirilir?

Sobada kestane pişirmek, kış akşamlarına eşlik eden keyifli bir ritüeldir. Doğru malzeme seçiminden pişirme tekniklerine, bu geleneksel lezzetin püf noktalarını keşfederek mükemmel sonucu nasıl elde edeceğinizi öğrenebilirsiniz.

29 Ekim 2025

Sobada Kestane Pişirme Rehberi


Malzemeler ve Hazırlık


  • Taze, iri ve parlak kestaneler seçin
  • Kestaneleri yıkayıp kuruladıktan sonra bıçakla çizik atın (patlamasını önlemek için)
  • Soba üzerinde kullanmak için sac veya döküm tava hazırlayın

Pişirme Yöntemi


  • Soba iyice ısındıktan sonra sac/tavayı sobaya yerleştirin
  • Kestaneleri çizikli yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin
  • Ara sıra karıştırarak her yönünün eşit pişmesini sağlayın
  • 15-20 dakika arası pişirin (kabuğunun açılması ve içinin yumuşaması pişme işaretidir)

Lezzet Sırları

  • Kestaneleri 1-2 saat soğuk suda bekletmek daha nemli kalmalarını sağlar
  • Pişirme sırasında üzerlerine az miktarda su serpilebilir
  • Soba ateşinin çok harlı olmamasına dikkat edin (yanmaması için)

Servis Önerisi

  • Sıcak servis yapın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine tuz veya tereyağı ekleyebilirsiniz
  • Yanında sıcak şarap veya salep ile mükemmel gider!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Acı Kestane Türleri ve Özellikleri
Acı Kestane Türleri ve Özellikleri
Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri
Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri
Kestane Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kestane Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kestane Kaç Kalori?
Kestane Kaç Kalori?
Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri
Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri
Güncel
Fırında Kestane Nasıl Yapılır?
Fırında Kestane Nasıl Yapılır?
Güncel
Gebelikte Kestane Yemenin Faydaları?
Gebelikte Kestane Yemenin Faydaları?
Güncel
Kestane Çeşitleri Nelerdir?
Kestane Çeşitleri Nelerdir?